Poți descărca regulamentul de aici: Regulament Semimaratonul Târgoviște

Semimaratonul Târgoviște, Ediția I, 29.05.2016

1. Generalităţi

1.1. Acest regulament se aplică participanţilor la evenimentul “Semimaraton Târgoviște”

1.2. Organizatorul evenimentului este Asociația Respiro.

1.3. Participarea la cursele din cadrul Semimaratonului Târgoviște este deschisă tuturor, cu condiția respectării condițiilor impuse de organizator.

1.4. Înscrierea participanţilor se face prin înregistrare online pe site-ul www.targulvietii.ro sau telefonic la numărul de telefon 0741079337

1.5. Prin bifarea căsuței de acord asupra termenilor și condițiilor din formularul de înregistrare online, sau prin semnarea formularului de înscriere la check-in (declaraţia pe proprie răspundere), fiecare participant:

 • declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la Semimaratonul Târgoviște, precum şi regulamentul evenimentului
 • îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamente, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. in mod gratuit şi necenzurat;

1.6. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea la cursă, din motive obiective conforme cu acest regulament, a vreunui participant;

1.7. Competiția se desfășoară în data de 29 mai 2016.

1.8. Înscrierile se fac pana pe 20 mai, ora 24:00;

1.9. Validarile se vor face în zilele de 26, 27 și 29 mai.

1.10. Traseul competiției este:

Piața Tricolorului – Bulevardul Libertății – str. Poet Grigore Alexandrescu – str. Campulung – str.

Lt. Pârvan Popescu – str. Calea Domnească – Parcul Chindia – str. Coconilor – str. Calea

Domnească – Bulevardul Libertății – Piața Tricolorului

 

2. Obligaţiile participanţilor

2.1. Fiecare participant la Semimaratonul Târgoviște se angajează în cursa aleasă pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a capacității de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală.

2.2. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiții sportive

2.3. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la organizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului. La ridicarea kit-ului de participant, fiecare va semna declaratia pe proprie raspundere cu privire la participarea la eveniment.

2.4. Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi ale personalului de concurs.

2.5. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate sau este sub efectul substanţelor halucinogene, de slăbiciune sau epuizare fizică sau psihică.

2.6. Participantii minori vor putea participa la eveniment doar insotiti de parinti sau tutorele legal, care va semna o declaratie pe proprie raspundere.

 

3. Taxa de participare

3.1. Taxa de participare este cu titlu gratuit.

 

4. Kitul de participare:

4.1. Kitul de participare contine:

4.1.1 Număr de concurs

4.1.2 cip pt cronometrare (cu excepția cursei de 2,5 K)

4.1.3 acces la puncte de hidratare

4.1.4 spațiu pt schimbat hainele

4.1.5 medalie

4.1.6 acces la WC-uri

4.1.7 asistență medicală

4.1.8 diplomă online – disponibilă după concurs (pt cine termină cursa)

4.2. Kitul de participant trebuie ridicat de către fiecare participant înainte de cursă, odată cu semnarea declarației pe proprie răspundere și validarea participării la eveniment. La ridicarea kitului se prezintă documentul de identitate. (doar pentru verificare- nu este reținut de către organizatori)

4.3. Pentru participanții înregistrați ca locuind în municipiul Târgoviște si localitatile din jur pe o raza de 35 de km, validarea se va face la sediul Crucea Roșie, Dambovita, din str. Alexandru Ioan Cuza nr. 1, în zilele de 26-27 Mai, între orele 14:00-18:00.

4.4. Pentru cei înregistrați că locuiesc în altă localitate, validarea se va face în ziua de 29 mai, orele 7:30-8:30, în zona de start.

 

5. Categorii şi clasament

5.1. Participanţii se pot înregistra la următoarele probe:

 • semimaraton 21K – 21 km
 • minimaraton 10K – 10 km
 • micromaraton 5K – 5 km
 • cursa populară 2,5 K – 2,5 km

5.2. Se fac clasamente pentru probele de semimaraton, minimaraton, micromaraton (sunt considerate curse competitive).

5.3. Se premiază primii 3 clasaţi la probele concursului, la fiecare categorie de vârstă.

5.4. Fiecare participant va primi o medalie de participare la Semimaratonul Târgoviște, Ediția I.

5.5. Traseul măsoară 5 km. Alegătorii la semimaraton vor parcurce 4 ture, cei de la minimaraton vor alerga 2 ture, cei de la micromaraton vor alerga 1 tură, iar cei înscriși la cursa populară vor avea un traseu de 2,7 Km. (parte din traseul de 5 km)

 

6. Proceduri de concurs

6.1. Numărul de concurs trebuie montat pe partea din fata a tricoului şi trebuie să fie vizibil pe tot timpul concursului. În caz de abandon numărul trebuie predat la punctul de control unde se anunţă retragerea din concurs.

6.2 Chipul de cronometrare se poartă pe numărul de participare primit de la organizatori.

6.3. Startul se va da la data şi ora stabilite de organizator şi anunţate pe site-ul competiţiei. Localizarea zonei de start va fi publicată pe pagina oficială.

6.4. Retragerea din concurs/Abandonul

 1. a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continue concursul are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde va preda numărul de concurs şi va fi considerat retras.
 1. b) Concurenţii care se deplasează mai încet au obligația de a fi atenţi pentru a face loc celor care vin din spate, doresc şi pot să îi depășească.

 

7. Protecţia mediului înconjurător

7.1. Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, în orice loc de pe traseu, în afara celor amenajate sau la punctele de control.

7.2. Cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi.

 

8. Modificarea traseului, alte decizii privind desfăşurarea concursului

8.1. Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

8.2. Orice decizie va fi luată de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.

8.3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 7 zile înaintea concursului, în cazul informaţiilor afișate pe site-ul competiție, sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs.

8.4. Sunt de acord ca www.targulvietii.ro sa procedeze la colectarea şi prelucrarea datelor mele personale (numele, prenumele, adresa de e-mail) pe teritoriul României, direct şi/sau prin împuterniciţii şi/sau partenerii contractuali ai acesteia în scopul de a participa la campaniile promoţionale şi de informare derulate de către www.targulvietii.ro, în scopul promovării evenimentelor organizate sau co-organizate de www.targulvietii.ro.

 

9. Condiții de participare

9.1 Participantul să își asume reponsabilitatea pt participarea sa la cursă. Organizatorul nu poate fi responsabil pentru nici un fel de accident sau pagubă pe care alergătorul le-ar putea întâmpina în timpul competiției. Toți participanții vor semna o declaratie prin care îsi vor da acordul pe proprie raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru participarea la competitie în prezenta unui reprezentant al organizatorului si a unui martor.

9.2 Minorii

9.2.1 Toti minorii vor fi însoțiți la înscriere și ridicarea kitului de un adult – părinte sau tutore – care va semna declarația de alergare pe propie răspundere. Aceștia trebuie să prezinte adeverința medicală care certifică abilitatea pentru efort fizic a minorului.

9.2.3 Minorii pot participa la cursele 2,5 k (doar dacă au împlinit 15 ani), 5 k și 10 K (doar dacă au împlitit 16 ani). La cursa de 21 K vor participa doar adulții care au împlinit 18 ani.

 

10. Programul zilei de 29 mai 2016:

 1. 7:30-8:30 depunerea declarației pe proprie răspundere semnata (pentru toti participantii) si ridicarea kiturilor (doar de către cei din afara orașului Târgoviște, si dincolo de raza de 35 km)
 1. 9:00-9:25 – organizare, anunțuri, încălzire
 2. 9:30 – startul pentru toate cursele în următoarea ordine: 21 K, 10 K, 5 K, 2,5 K.
 3. Timpul acordat fiecărei probe este:
 •  3 h pentru 21 K (după ultimele măsurători cursa va avea 20 Km)
 •  1 h și 30 min pentru 10 K
 •  1 h pentru 5 K
 •  30 min pentru 2,5 K
 1. La finalul fiecărei probe se oferă premiile pentru locurile I II III, pe categorii de vârstă și sex. Festivitatea de premiere va avea loc în zona de start/finish.